Pasztet domowy z gotowanej kury rosołowej, włoszczyzny, makaronu jest bardzo smacznym pasztetem,z rosołu nic się nie zmarnuje, można również porcję zamrozić.............SMACZNEGO!!!
Domowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ugotowanego rosołu odłożyć włoszczyznę, kurę rosołową i wystudzić - rosół wykorzystać np. do zupy pomidorowej.
W maszynce do mięsa zmielić na drobnym sitku obrane z kości i chrząstek mięso, skóry, włoszczyznę, makaron nitki.
2.Bułkę wymoczyć w rosole, i dodać bez odciskania z rosołem do zmielonego mięsa, dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do pasztetu (dodajemy ostrożnie bo mięso jest z przyprawionego solą rosołu), kaszę manną, tartą bułkę i ręką dokładnie wyrobić z 5 minut.
3.Forma silikonowa 25,15 cm, pasztet przełożyć do formy, dobrze dłonią ubić do dna, wierzch ponacinać tępą stroną noża maczanym w wodzie.
4.Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pasztet piec około 45 minut, w formie dokładnie wystudzić
Komentarze