Domowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet domowy z gotowanej kury rosołowej, włoszczyzny, makaronu jest bardzo smacznym pasztetem,z rosołu nic się nie zmarnuje, można również porcję zamrozić.............SMACZNEGO!!!

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kura rosołowa z rosołu 1,5 kg, włoszczyzna 1 pęczek, makaron ugotowany nitki 1 szklanka, rosół 2 szklanki, bułka sucha 1 sztuka, kasza manna 1/2 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa do pasztetu 1/2 opakowania, natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Domowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • omowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu 1. Z ugotowanego rosołu odłożyć włoszczyznę, kurę rosołową i wystudzić - rosół wykorzystać np. do zupy pomidorowej.

    W maszynce do mięsa zmielić na drobnym sitku obrane z kości i chrząstek mięso, skóry, włoszczyznę, makaron nitki.
  • omowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu 2. Bułkę wymoczyć w rosole, i dodać bez odciskania z rosołem do zmielonego mięsa, dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do pasztetu (dodajemy ostrożnie bo mięso jest z przyprawionego solą rosołu), kaszę manną, tartą bułkę i ręką dokładnie wyrobić z 5 minut.
  • omowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu 3. Forma silikonowa 25,15 cm, pasztet przełożyć do formy, dobrze dłonią ubić do dna, wierzch ponacinać tępą stroną noża maczanym w wodzie.
  • omowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu 4. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pasztet piec około 45 minut, w formie dokładnie wystudzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować