Domowy paprykarz

  • wyświetlono: 377 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Domowy, lekko pikantny paprykarz z wędzonej makreli.

20190119_204655
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Woreczek ryżu białego długoziarnistego
1 wędzona makrela
Mały słoiczek koncentratu pomidorowego pudliszki,ok.115g.
Po pół łyżeczki soli, pieprzu i chili
1 mała cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy paprykarz

  • 1. Ugotować woreczek ryżu. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem w misce. Na patelni podsmażyć pokrojoną bardzo drobną cebulkę, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego. Do ryby dodać ryż i sos z patelni, połączyć i koniecznie odstawić do ostudzenia.

Porady

Jeżeli pasta jest zbyt sucha bardzo dobrym rozwiązaniem jest dodaniem odrobiny oliwy z oliwek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chilidomowypomidorowyPaprykarz domowy

Komentarze

Podobne przepisy

Paprykarz z wędzonej makreli, kaszy jaglanej i gotowanej marchewki

Dodane przez: Ania321

Paprykarz z wędzonej makreli, kaszy jaglanej...

Pyszny, domowy paprykarz przygotowany...

Dodane przez: dudson13

Paprykarz na kanapki

Pyszny przepis dla wegetarian,...

Wegetariańska pasta kanapkowa ala paprykarz

Dodane przez: EwaSidor

Wegetariańska pasta kanapkowa ala paprykarz

Smaczna zdrowa pasta kanapkowa

Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut

Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka

Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut

O niebo lepszy w smaku i zdrowszy...

Masełko domowe

Dodane przez: Kalia89

Domowe masełko

Oszczędność i zdrowie, a ponadto...

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Dodane przez: Gregorhspeed

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Pyszny paprykarz w nie więcej niż...