Domowy paprykarz

  • wyświetlono: 443 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Domowy, lekko pikantny paprykarz z wędzonej makreli.

20190119_204655
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Woreczek ryżu białego długoziarnistego
1 wędzona makrela
Mały słoiczek koncentratu pomidorowego pudliszki,ok.115g.
Po pół łyżeczki soli, pieprzu i chili
1 mała cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy paprykarz

  • 1. Ugotować woreczek ryżu. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem w misce. Na patelni podsmażyć pokrojoną bardzo drobną cebulkę, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego. Do ryby dodać ryż i sos z patelni, połączyć i koniecznie odstawić do ostudzenia.

Porady

Jeżeli pasta jest zbyt sucha bardzo dobrym rozwiązaniem jest dodaniem odrobiny oliwy z oliwek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chilidomowypomidorowyPaprykarz domowy

Komentarze

Podobne przepisy

Paprykarz.

Dodane przez: Di bloguje

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną

Na pewno wiecie, że klasyczny paprykarz...

paprykarz

Dodane przez: Kasja1986

Paprykarz z wędzonym pstrągiem i kaszą pęczak

Domowy paprykarz z wędzonym pstrągiem,...

Paprykarz z tuńczyka

Dodane przez: Kasia_S

Paprykarz z tuńczyka

bardzo smaczny na kanapki

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Paprykarz z tuńczykiem i dodatkiem...

Pasta z paprykarza na kanapki

Dodane przez: in-humility

Szybka pasta z paprykarza do kanapek

Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu...

Paprykarz z wędzonej makreli, kaszy jaglanej i gotowanej marchewki

Dodane przez: Ania321

Paprykarz z wędzonej makreli, kaszy jaglanej...

Pyszny, domowy paprykarz przygotowany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE