Cebulowy chleb z garnka

0 (0 ocen)

  • 14 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo aromatyczny chleb z chrupiącą skórką

  • 14 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka chlebowa -500 g
    Woda- 300ml
    Suche drożdże -7 g
    Cukier -łyżka
    Sól- łyżka
    Prażona cebula -opcjonalnie, wedle uznania

Cebulowy chleb z garnka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy łyżka, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 12 h(najlepiej na noc) w temperaturze pokojowej. Następnego dnia zagniatamy ciasto przez dwie minuty i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min. W tym czasie nagrzewamy garnek żeliwny w piecu w 250 stopniach. Pieczemy 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy