Domowe Łakotki Kakaowe

4.5 (159 ocen)

Przepis na te przepyszne ciasteczka dostałam od mojej cioci, która to zawsze mnie czymś zainspiruje.

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
    20 dag mąki ziemniaczanej
    15 dag cukru pudru
    25 dag margaryny
    8-10 dag kakao
    3 żółtka jaj
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe łakotki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką i cukrem pudrem. Dodać 3 żółtka, a następnie kakao. Całość dobrze zagnieść (wyrobić)
  • 2. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać z niego ciasteczka dowolnej wielkości.
  • 3. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 10 minut.

Porady

Jeżeli ciasto jest zbyt twarde warto dodać odrobinę kwaśnej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować