Domowe gofry

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Lekkie, rumiane i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną. To świetny pomysł na śniadanie lub pyszną kolację.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 jajka
    0,5 szklanki oleju
    1 i 1/3 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Domowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Ciasto odstawić na około 15min, aby "odpoczęło".
    Rozgrzać gofrownicę.
    Gofry piec w gofrownicy do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Mleko Jajka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować