Domowe gofry

4.75 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem - takie uwielbia mój synek. My lubimy eksperymenty, zajadamy je z syropem klonowym lub innymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 jajka
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Domowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Ciasto odstawić na około 15min, aby "odpoczęło".
    Rozgrzać gofrownicę.
    Gofry piec w gofrownicy do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Cukier Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować