Domowe ciasteczka krówkowe

5 (143 ocen)

  • 15 min

Ciasteczka świetnie zastępują pachnące domowe ciasto

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    250 g mąki
    300 ml wody
    130g masła roślinnego w kostce
    12 krówek
    płatki śniadaniowe czekoladowe
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Krówki

Domowe ciasteczka krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa krówkowa 1. Krówki roztapiamy z 5g masła na malutkim ogniu lub nad kąpielą wodną.
    Płatki śniadaniowe rozdrabniamy.
    Wodę i 125g masła gotujemy razem.Dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.
    Masę odstawiamy by trochę ostygła.Wbijamy jajka i miksujemy wszystko razem.
  • masa 2. Do tak zrobionej masy wlewamy roztopione krówki oraz płatki.Mieszamy.
    Ciasto nakładamy na blachę ( w kształcie placuszków).
    Pieczemy około 25 min w rozgrzanym piekarniku do ok 200 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować