Domowe lody krówkowe

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Pyszne domowe lody

  • 20 min

Składniki:

  • 5-6 żółtek
    130 g masy krówkowej
    2 szkl mleka
    aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Domowe lody krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe lody krówkowe 1. Mleko wymieszać z żółtkami i masą krówkową, ogrzewać ciągle mieszając aż zgęstnieje, nie wolno pozwolić by masa się zagotowała .
    Wstawić garnek z masą do zimnej wody i od czasu do czasu mieszając wystudzić.
    Masę ubić mikserem i wlac do maszynki do lodów (uprzednio schłodzonej) Mieszak ustawić na 30 min . Po tym czasie masę lodową prełożyc do plastikowego naczynia i wstawić do zamrażalnika na ok 30 min.

    Lody nakładać do pucharków, dekorować rurką lub wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować