Domowe buraczki

4.5 (191 ocen)

Domowe buraczki, doskonale się nadają do różnego rodzaju pieczeni i jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 ½ kg buraczków czerwonych
    łyżeczka cukru
    2 łyżki octu
    słoiczek chrzanu (może też być laska)
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki Buraczki Jarzynka

Domowe buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować. Po ugotowaniu i ostudzeniu, poobierać i zetrzeć na tarce-na drobnych oczkach (można w robocie kuchennym, mój obecnie jest zepsuty ale dobrze że jest mama, która lubi palce ścierać). Przełożyć na sitko (na drobnych oczkach) aby odciek sok. Na koniec dodać chrzan, cukier i ocet i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs pieczonych lub jako surówka do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować