Domowa posypka orzechowa

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Pyszna i chrupiąca posypka do deserów

  • 30 min

Składniki:

  • 1 czubata łyżka mielonych orzechów
    1 płaska łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa posypka orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy mieszamy razem z cukrem.Mieszankę prażymy w piekarniku do momentu aż uzyska złoto-brązową barwę (ok. 15 minut w temp.180 stopni).Następnie rozsypujemy na papierze lub ściereczce i zostawiamy do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować