Diabelskie naleśniki

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

ostre, pikantne - naleśniki z piekła rodem

  • 30 min

Składniki:

  • NA CIASTO:
    szklanka mąki
    pół szklanki mleka
    2 jajka
    szklanka wody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka soli
    bazylia
    zioła prowansalskie
    2 łyżki sosu chilli
    czosnek
    papryka ostra
    2 łyżki oleju


    DODATKI:
    parówki,
    ser typu korycińskiego,
    prażona cebulka,
    ketchup.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Diabelskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować i odstawić, aby odpoczęło. Gdyby wyszło zbyt gęste, można dolać wody.
  • nalesniki podczas smażenia 2. Porcje ciasta wylewać za pomocą łyżki do zupy na mocno rozgrzaną patelnię teflonową.
  • diabelskie naleśniki 3. W gotowe placki zawinąć po parówkę. Ozdobić serem, prażoną cebulką i polać ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować