Deser lodowy z mrożonych bananów i kakao

4.49 (150 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Prezentowany deser to doskonała propozycja na nadmiar bananów. Ja gdy wiem, że nie zdążę ich zużyć - to od razu porcjuję i mrożę. Są one doskonałymi składnikami koktajli lub przeróżnych deserów. Tym razem chciałabym Wam zaprezentować prostą wersję deseru lodowego, który możecie wzbogacić swoimi ulubionymi dodatkami.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 banany
    1 łyżeczka kakao
    Dodatkowo u mnie:
    1 łyżeczka cukru kokosowego
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Deser lodowy z mrożonych bananów i kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany należy obrać ze skórki, przekroić na 4-5 części, a następnie włożyć do woreczka foliowego lub zamykanego pudełka (*) i schłodzić w zamrażarce.
    Zamrożone banany wyjąc z zamrażarki i odstawić na 2-3 minuty (**).
    Po tym czasie owoce z kakao zblendować na jednolitą konsystencję.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Porady

(*) Mrożone banany można przechowywać nawet kilka tygodni. (**) Jeśli posiadacie dobry blender/malakser to banany można blendować od razu po wyjęciu z zamrażarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować