Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką

3 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki, łatwy, tani, smaczny i wyjątkowy deser z jogurtów owocowych na biszkoptach i podwójną galaretką...........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jogurt gęsty truskawkowy 4 opakowania-380 gram 1 opakowanie,
    śmietana 30% 330 gram,
    sok z buraka 2 łyżki,
    żelatyna deserowa 35 gram,
    biszkopty 1 opakowanie 300 gram,
    galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką 1. Do pojemnika dodać gęste jogurty truskawkowe, śmietanę gęstą, dla koloru dodać sok z buraka, wszystko mikserem połączyć, dodać żelatynę letnią rozpuszczoną w gorącej wodzie i wymieszać.

    Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.
  • deser z jogurtów 2. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.
  • deser z jogurtów 3. Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.

    Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt owocowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować