Moje ulubione połączenie - świeże owoce i naturalny, gęsty jogurt.
Składniki:
4 brzoskwinie
500 ml jogurtu greckiego
2 łyżki miodu
12 małych, okrągłych biszkoptów
150 ml herbaty malinowej
sos malinowy do deserów
płatki migdałowe, ewentualnie kilka malin do dekoracji
Deser brzoskwiniowy z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatę zaparzyć, odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić na mniejsze części, zmiksować na mus. Jogurt połączyć z miodem. Biszkopty nasączyć w herbacie, ułożyć po 3 na dno każdego pucharka. Zalać odrobiną sosu malinowego (ewentualnie sos można zastąpić galaretką malinową). Na biszkopty wlewać na przemian jogurt i mus brzoskwiniowy. Wierzch deseru udekorować płatkami migdałów i świeżymi owocami malin.
Komentarze