Czerwony duet w śmietanie

5 (197 ocen)

  • 10 min

Idealne zestawienie do obiadu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 niewielkie czerwone papryki
    4 duże pomidory
    1 średni ząbek czosnku
    2-3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Czerwony duet w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Pomidory pozbawić ,,lejącego się,, środka i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Do warzyw dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Papryka Pomidor Sałata Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować