Czerwone ziemniaki pieczone

4.51 (176 ocen)

Polecam czerwone ziemniaczki - nieco słodsze od tych znanych na co dzień - idealne do zapiekania. Smacznego!

Składniki:

  • - 1,5 kg czerwonych ziemniaków
    - duża cebula
    - garść kaparów z zalewy
    - 100 ml oliwy lub oleju

    ZIOŁA:
    - suszony czosnek niedźwiedzi
    - suszone pomidory
    - suszona bazylia
    - suszone oregano
    - pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czerwone ziemniaki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki obieramy ze skórki, płuczemy, po czym kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę obieramy i kroimy dowolnie. Dorzucamy kapary. Wszystko polewamy olejem i doprawiamy ziołami. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 220 stopni na około40 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować