Czerwone ziemniaki pieczone w ziołowej panierce

3.4 (5 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ziemniaczki są idealne z zewnątrz chrupiące i aromatyczne a w środku miękkie. Kolejna zaletą jest to że szybko się je przygotowuje. Mogą być dodatkiem do mięs, ryb czy też można podać je np. z sosem czosnkowym. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 średniej wielkości ziemniaków
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka papryki wędzonej w proszku
    1 łyżeczka czosnku w proszku
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 płaska łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Czerwone ziemniaki pieczone w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, pokroić w ósemki i osuszyć w ręczniku papierowym i przełożyć do miski. Zioła wymieszać z olejem i dodać do ziemniaków, dokładnie wymieszać tak aby zioła z olejem pokryły ziemniaki. Na dużą formę wyłożyć papier a następnie ziemniaki poukładać każdy osobno. Pieczenie ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni po czym ziemniaki odwrócić na drugą stronę i piecz następne 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować