Czereśniowa zupa krem z owocami i kluseczkami mascarpone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozpływa się w ustach. Idealna na ciepło jak również schłodzona w lodówce i podana jako chłodnik.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE
    1 szklanka wydrylowanych czereśni
    3/4 szklanka truskawek
    1 dojrzały słodki banan
    1 jajko L
    200g serka mascarpone

    SKŁADNIK DODATKOWY
    160ml mleka kokosowego

    SKŁADNIKI ROBOCZE
    2 łyżki mąki
    2 łyżki cukru
    0,5 szklanki wody
    łyżeczka cukru waniliowego

    DEKORACJA
    czereśnie, truskawki, wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa owocowa Desery Kluski

Czereśniowa zupa krem z owocami i kluseczkami mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie i truskawki myjemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy również obranego banana i wlewamy mleko kokosowe. Całość blendujemy na gładko. Dolewamy wodę, zagotowujemy. Gorącą zupę słodzimy do smaku. W innym garnku wstawiamy wodę.
  • 2. Mascarpone mieszamy z jajkiem, cukrem waniliowym i mąką. Łyżeczką do herbaty nabieramy malutkie porcje i kładziemy na wrzącą wodę. Gotujemy ok. 3 minut. Ugotowane kluseczki odcedzamy.
  • 3. Na talerz nakładamy porcję klusek, zalewamy to ciepłą zupą owocową. Dekorujemy świeżymi owocami według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować