Czekoladowo-miętowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze wszystkich składników prócz wiórków i herbaty zagniatamy gładkie ciasto - ma się kleić troszkę do rąk ale tak, żeby można z niego oderwać kawałeczki. Jeśli się nie klei dodajcie trochę mąki. Saszetkę z herbatą rozcinamy a zawartości wsypujemy do ciasta i znów wyrabiamy. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto, formujemy z niego małe kulki - wyjdzie z tego około 25 małych kuleczek i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170C ( przy termoobiegu ) na 10-15minut i wyjmujemy. Na gorące jeszcze kulki sypiemy wiórki z białej czekolady i srebrne kuleczki. Możecie wybrac sobie dowolną posypkę lub całkiem z niej zrezygnować.
Komentarze