czekoladowe udka drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, soczyste udka z chrupiącą skórką. Przepis jest zabawą ze smakiem słodko- ostrym.

  • 60 min

Składniki:

  • - udka z kurczaka
    - przyprawa do kurczaka ( według uznania)
    - 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella
    - 0,5 łyżeczki papryki chili w proszku
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - 2 łyżki oleju
    - 1/4 szklani gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czekoladowe udka drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przemyć pod bieżącą wodą , lekko osuszyć.
  • 2. Do dużej miski wyspać przyprawy, Wymieszać. Krem czekoladowy połączyć z wodą i olejem. Wymieszać i przelać do miski z przyprawami.
  • 3. Powstałą marynatą natrzeć udka. Następnie przełożyć je do blaszki do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 4. Piec w rozgrzanym piekarniku od 45 minut do godziny ( jeśli lubimy chrupiącą skórkę ). Podawać z ulubionymi dodatkami,

Porady

Mięso może też poleżeć w marynacie, w lodówce. Do blaszki podczas pieczenia udek, możemy przy okazji upiec też ziemniaki do obiadu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czekolada Drób Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować