czekoladowe ciasto z borówką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

słodycz czekolady i kwaśna borówka duet warty spróbowania

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • czekolada gorzka 150 gr
    czekolada mleczna 150 gr
    masło 200 gr
    cukier
    borówki 1 szklanka
    laska wanilii 1 szt
    herbatniki czekoladowe
    żelatyna 3 łyżeczki
    śmietana 30 % 1/2 l

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe ciasto z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namocz w wodzie( 1/4 szklanki). Do rondelka dodaj masło oraz czekoladę gorzką i mleczną i rozpuść ( można w kąpieli wodnej lub na bardzo małym gazie ) laskę wanilii przetnij i zeskrob wanilię dodaj do czekolady , w międzyczasie dodaj żelatynę ,zdejmij z ognia i wystudź.Śmietanę ubij z z 1/2 szklanki cukru,
    do masy czekoladowej -zimnej dodawaj małymi porcjami śmietanę,delikatnie mieszaj ,dodaj borówki,(kilka zostaw )oraz kilka pokruszonych herbatników ,masę przelej do formy .Posyp resztą borówek ,wsadź do lodówki na co najmniej 2-3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować