Czekoladowe ciasteczka z żurawiną i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe ciastka z chrupiącymi orzechami i żurawiną. Ciasteczka po wyciągnięciu z piekarnika są miękkie, dopiero po ostygnięciu twardnieją. Dlatego nie należy wydłużać czasu pieczenia.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 55 gramów
    - kakao: 0.33 szklanki
    - soda oczyszczona: 0.25 łyżeczki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - aromat waniliowy: 0.5 łyżeczki
    - jogurt naturalny: 0.33 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - czekolada gorzka: 50 gramów
    - żurawina suszona: 3 łyżki
    - orzechy włoskie: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Czekoladowe ciasteczka z żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić. Wymieszać z kakao. Dodać sodę, cukier, aromat i jogurt. Zmiksować na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę i miksować.
  • 2. Czekoladę, żurawinę i orzechy posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać.
  • Ciasteczka czekoladowe 3. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Masę nakładać na blaszkę (po 2 łyżeczki na każde ciastko) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Z podanych składników wyszło ok. 25 ciastek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Orzechy Żurawina Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować