Mocno czekoladowe ciastka z chrupiącymi orzechami i żurawiną. Ciasteczka po wyciągnięciu z piekarnika są miękkie, dopiero po ostygnięciu twardnieją. Dlatego nie należy wydłużać czasu pieczenia.
Czekoladowe ciasteczka z żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić. Wymieszać z kakao. Dodać sodę, cukier, aromat i jogurt. Zmiksować na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę i miksować.
2.Czekoladę, żurawinę i orzechy posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać.
3.Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Masę nakładać na blaszkę (po 2 łyżeczki na każde ciastko) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Z podanych składników wyszło ok. 25 ciastek.
Komentarze