czeburaki

4.5 (164 ocen)

przepis mam od znajomej z Ukrainy.

Składniki:

  • 2 łyżki mąki
    Ok.25 dag twarogu
    2 jajka
    Łyżka cukru
    ½ łyżeczki sody
    Ocet
    Olej
    30 dag mielonego mięsa
    Cebula

    SOS
    2 pomidory
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    Starty ząbek czosnku
    Bazylia,
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czeburaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mieszamy z jajkami i cukrem.
    Dodajemy sodę zmieszaną z kilkoma kroplami octu i mąką.
    Wyrabiamy.
    Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy.
    Ciasto rozwałkowujemy na grub.3-4 mm, wykrawamy kółka.
    Nakładamy łyżeczką farszu, sklejamy.
    Pierożki smażymy w głębokim tłuszczu.

    SOS

    Pomidory obieramy, kroimy i dusimy z 3 łyżkami wody, przecierem i czosnkiem
    Dodajemy łyżkę mąki, bazylię i przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować