Czarniak w panierce

4.5 (171 ocen)

Uwielbiam ryby. Są zdrowe i smaczne :)

Składniki:


  • 2 filet z czarniaka
    3 łyżki mąki
    1 łyżka bułki tartej
    papryka słodka w proszku
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Czarniak w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety z czarniaka posolić i popieprzyć.
    Na talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą i papryką słodką.
    Na patelni rozgrzać olej. Filety obtaczać w panierce i smażyć z obu stron na złoto.
    Podawać z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować