1.Białka ubić z cukrem dodać żółtka,wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem
Biszkopt kropimy wodą z cukrem i cytryną
Cytrusek -masa budyniowa
4szkl mleka ,3 budynie śmietankowe lub waniliowe ,6łyżek cukru ,
1/2 kostki masła lub margaryny .Ugotowany gorący budyń wlać na biszkopt
Następnie ubijamy 3 kubki śmietany kremówki po 250 ml dosypujemy cukru pudru według smaku jak kto lubi słodko
Do śmietany wlewamy rozpuszczoną zelatynę 3 łyżeczki żelatyny moczymy w 1/2 szkl wody aż napęcznieje ,następnie wkładamy do garnka naczynie z zelatyną i rozpuszczamy ,przestudzoną letnią zelatynę wlewamy do śmietany i na koniec dodajemy sok z cytryny z jednej lub dwóch i wszystko mieszamy.
Wylewamy to na budyń ,układamy herbatniki .Polewamy lukrem
Lukier sok z jednej cytryny + cukier puder
Porady
Pieczemy w 180 stopni ,20-30 minut
Blaszka o wymiarach 26x40
Komentarze