Cukinia z patelni z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię kroimy w półplasterki, paprykę w cienkie paseczki, cebulkę w drobną kostkę, lub jeśli wolicie, to w cienkie półplasterki. Kukurydzę odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę lub olej, wrzucamy cebulę i paprykę, chwilę podsmażamy. Dodajemy cukinię i dalej smażymy. Teraz trochę solimy, dzięki czemu warzywa puszczą odrobinę soku i podlewamy octem balsamicznym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, kukurydzę, zioła i doprawiamy do smaku. Chwilę podduszamy, aż powstały sos się zredukuje. Na koniec posypujemy natką pietruszki, świeżym tymiankiem, lub kolendrą.
Porady
Cukinię warto podać z ryżem lub kaszą kuskus...wyśmienite :)
Komentarze