Cukinia faszerowana warzywami

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne, lekkie danie. Oryginalny sposób na cukinię.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • * 1 średnia cukinia

    * 1 duży pomidor

    * 1 ogórek

    * twarożek puszysty śmietankowy (250 g)

    * 3 ząbki czosnku

    * pęczek koperku

    * 1 jajko

    * sól, pieprz

    * mozarella (125 g)
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Cukinia faszerowana warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Pomidora, ogórek kroimy w kostkę. Mieszamy z twarożkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy cukinie. Cukinie wykładamy na blaszkę lekko wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię pokrojoną w plastry mozarellę. Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować