Cukinia marynowana w miodzie

4.44 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cukinia marynowana w miodzie ma fajny słodko-kwaśny smak, w zimę wykorzystuję ją na szybko do obiadu.

Składniki:

  • 4 kilogramy małej cukinii

    Zalewa:

    5 szklanki wody

    1 szklanka octu

    1,5 szklanki cukru

    2 łyżki miodu prawdziwego

    2 łyżki soli

    Gorczyca
Wystaw ocenę:

4.44 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dodatki

Cukinia marynowana w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe cukinie nie obierając myjemy, kroimy w plastry. Do każdego słoika wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy, wkładamy pokrojone plastry cukinii. Składniki zalewy zagotowujemy, przestudzoną zalewą zalewamy cukinie w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować