Cudowne cappuccino! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto ciemne:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i wymieszać. Mąkę z proszkiem i kakao połączyć razem i dodać do piany lekko mieszając. Na końcu dodać olej . Upiec biszkopt. Czas pieczenia około 35 minut w 180 stopniach.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kokos i proszek do pieczenia, lekko wymieszać. Upiec bazę. Czas pieczenia około 30 minut w 180 stopniach.
Masa:
Odlać trochę mleka, żeby rozrobić mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Ugotować z tego budyń.
Zimny budyń utrzeć z jedną kostką masła. Następnie dodać 10 dkg kawy cappuccino waniliowej i dalej ucierać.
Przełożenie placka:
Placek ciemny przekroić na pół.
Placek ciemny przełożyć 1/2 częścią masy, następnie położyć bazę kokosową, nałożyć pozostałą część masy. Na wierzch kładziemy ciemne ciasto i dekorujemy polewą.
Komentarze