Coleslaw Light z młodej kapusty

5 (146 ocen)

  • Łatwy

Pyszna, dietetyczna surówka, świetnie sprawdza się w upalne dni jako dodatek do młodych ziemniaczków.

  • Łatwy

Składniki:

  • - młoda kapusta- duża główka: 0.5 sztuki
    - cebula młoda mała: 1 sztuka
    - marchew młoda: 1 sztuka
    - musztarda Dijon: 1 łyżka
    - ocet: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - cukier: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 3 szczypty
    - jogurt naturalny light: 300 mililitrów
    - majonez light: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Coleslaw light z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Coleslaw Light 1. Kapustę kroimy na drobne kawałki, marchew tarkujemy a cebulę kroimy w małą kostkę. Całość wsypujemy do dużej miski. Dodajemy musztardę, ocet, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz, jogurt i majonez. Całość dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na 30 minut żeby wszystko się „przegryzło” i schłodziło. Wystarczy już tylko ugotować młode ziemniaczki, dodać do nich ciut masła i delektować się tym sprawdzonym i pysznym duetem. Wymarzony obiad na upały i dla dbających o linię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować