Coleslaw z młodej kapusty

4.5 (178 ocen)

Znana jakże lubiana przez nas surówka coleslaw. Postanowiłam jednak trochę go zmodyfikować i odmłodzić. Efekt? Pycha !

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2-3 większe marchwie
    1 spora cebula
    1 puszka kukurydzy
    1 mała cukinia

    Sos:
    8 łyżek majonezu
    6 łyżek mleka 3.2%
    3 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka soli
    1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Coleslaw z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na sos dobrze ze sobą wymieszać
  • 2. Kapustę drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki
  • 3. Marchew obierz i wraz z cukinią umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  • 4. Kukurydzę odsącz z zalewy
  • 5. Warzywa wrzuć do miski i dobrze wymieszaj. Dodaj sos i delikatnie wymeiszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować