Ciasto z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.GALARETKI rozpuścić w połowie wody,wylać na głębokie talerze,jak stężeją pokroić w kostkę.
BISZKOPT: białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać
żółtka,mąkę,proszek. Blachę lekko nasmarować masłem i wyłożyć papierem śniadaniowym,wylać ciasto,piec 30 min. w 170 stopniach ( termoobieg ).
2.MASA:
- żelatynę rozpuścić w połowie garnuszka 0,5 l (woda przegotowana - gorąca)
- białka ubić z cukrem na sztywną pianę
- w osobnej misce zmiksować masło z żółtkami - do tej masy dodać ubite białka
- dodać letnią żelatynę
- dodać pokrojone schłodzone galaretki
Delikatnie mieszać, aż masa zacznie tężeć,szybko wyłożyć na
przekrojony biszkopt, posypać cukrem pudrem.
Komentarze