Ciasto z galaretkami

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Pyszne kolorowe ciacho

  • 15 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    szkl. cukru
    szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Pozostałe składniki: 4 galaretki o różnych kolorach
    opakowanie dużego kremu o smaku karpatka
    1/2 litra mleka
    kostka margaryny
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Ciasto z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z galaretkami 1. Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia.

    Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 40 min w temp. ok.160-180 C. Wystudzony przekroić na pół.

    Zastygnięte galaretki pokroić w kostki.

    Krem przygotować wg przep. na opakowaniu. Zostawić odrobinę na wierzch, do reszty dodać kostki galaretki.

    Na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkopte, posmarować resztą kremu, posypać posypką.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Masa Posypka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować