Ciasto z bułkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z podanych składników.
2.Z bułek zdjąć skórkę, a środek namoczyć w 2 szklankach mleka. Pozostałe mleko zagotować. Do mleka dodać namoczone bułki i gotować przez ok. 5 minut, często mieszając. Dodać 100 g wiórek kokosowych, cukier i cukier waniliowy. Zagotować i wystudzić.Masło lub margarynę ucierać, dodając po trochu wystudzonej masy. Dżem z galaretką rozpuścić w rondelku i wystudzić. 100 g wiórek kokosowych podsmażyć na złoty kolor z 1 łyżką masła i wystudzić.
3.Biszkopt przekroić. Na dolną część rozsmarować dżem z galaretką, na to wyłożyć połowę masy, przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzch wyłożyć drugą połowę masy. Posypać podsmażonymi wiórkami. Smacznego!
Komentarze