Ciasto warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, pokroić na bardzo cienkie plastry, posolić i usmażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Usmażone ułożyć na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a następnie wyłożyć nimi dno tortownicy.
2.Pora umyć, drobno posiekać, wrzucić na rozgrzany olej, krótko przesmażyć. Dodać startą na grubych oczkach marchew i cukinię, oraz pokrojone w drobną kostkę papryki. Wszystko smażyć ok. 5 minut. W tym czasie serek śmietankowy zmiksować z jajkami, dodać starty na tarce ser żółty, przyprawić solą i pieprzem. Usmażone i przestudzone warzywa wymieszać z masą serkowo - jajeczną. Masę wyłożyć na ziemniaczany spód. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach.
Komentarze