Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne ciasto ucierane z owocami sezonowymi wilgotne i puszyste z dodatkiem kruszonki. Idealne na każdą okazję.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki na ciasto
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    Kostka margaryny
    1 szklanka maślanki
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Cukier waniliowy

    Kruszonka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    Cukier waniliowy
    O,5 kostki masła

    Dodatkowo
    Cynamon
    300 g truskawek
    300 g rabarbaru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Ciasto rabarbarowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstawić do lodówki.
  • 2. Rabarbar i truskawki opłukać. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na pół. Rabarbar pokrój i posyp cynamonem.
  • 3. Margarynę rozpuścić zostawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać ostudzoną margarynę i maślankę, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą . Dokładnie wymieszać.
  • 4. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto na wierzch połóż rabarbar i truskawki .Posyp kruszonką. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować