Ciasto o smaku capucino i orzechów z masą ananasową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
1. Pieczemy ciasto capucino. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy po kolei cukier i nadal ubijamy. Następnie żółtka. Ubijamy. Dodajemy sypką kawą capucino. Ubijamy.
Dodajemy olej, ubijamy. Następnie mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy 25X40 wyłożonej pergaminem piec ok 30 min. Po upieczeniu studzimy.
2. Pieczemy ciasto z orzechami.
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy po kolei cukier i nadal ubijamy. Następnie żółtka. Ubijamy. Dodajemy orzechy pokrojone. Ubijamy.
Dodajemy olej, ubijamy. Następnie mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy 25X40 wyłożonej pergaminem piec ok 30 min. Po upieczeniu studzimy.
3. Pieczemy ciasto kokosowe. Ubijamy białka na sztywno z szczyptą soli. Dodajemy cukier. Ubijamy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kokoski. Mieszamy i pieczemy w takiej samej formie wyłożonej pergaminem ok 30 min.
4. Przygotowujemy masę. ananasową. ananasy odsączamy z syropu. Odstawiamy je aby były prawie suche. Na soku z ananasów i reszty wody gotujemy 2 budynie z 4 żółtkami. (część gotujemy a na części rozrabiamy 2 budynie i żółtka, Wlewamy do reszty gotującego się soku ananasowego)Studzimy. Ucieramy masło, margarynę z cukrem pudrem na puch. Dodajemy powoli zimny budyń. Doprawimy do smaku kwaskiem cytrynowym. Ucieramy. Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojone ananasy w kostkę wcześniej odsączone. Mieszamy delikatnie.
Komentarze