Ciasto na zimno z musem gruszkowym

0 (0 ocen)

Można ułożyć gruszki w kawałkach. Szybkie i smaczne, idealne na upalne dni.

Składniki:

  • biszkopt:
    po pół szklanki mąki tortowej i mąki ziemniaczanej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    5 jajek
    pół szklanki cukru pudru
    dodatkowo:
    4 galaretki w dowolnym smaku
    jogurt naturalny
    2 łyżki cukru pudru
    1 kg gruszek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki Ciasto

Ciasto na zimno z musem gruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ubijamy, pieczemy 25 min w 170 stopniach C.
    Studzimy biszkopt.
  • 2. Gruszki obieramy, myjemy, kroimy drobno, dusimy na małym ogniu ok 15 minut , dolewając pół szklanki wody.
    Studzimy. Dodajemy sypką galaretkę, odstawiamy na 30 min do lodówki.
  • 3. Resztę galaretek rozpuszczamy w osobnych naczyniach. Dodajemy do dwóch po połowie jogurtu, słodzimy.
  • 4. Biszkopt smarujemy musem z gruszek , chłodzimy. Co godzinę dolewamy tężejącą galaretkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować