Maślankowe ciasto z truskawkami i jeżynami

4.5 (143 ocen)

pyszne, szybkie, puszyste ciasto pełne owoców

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    4 jajka
    1 szkl. cukru
    1 op. cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szkl. oleju
    1 szkl. maślanki
    3 łyżki wiórek kokosowych

    mrożone truskawki i jeżyny
    dodatkowo: mąka ziemniaczana do obtoczenia owoców
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Maślankowe ciasto z truskawkami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Jajka ucieramy z cukrem, aż będą prawie białe, dodajemy maślankę i olej, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem i wiórki. Wylewamy na blaszkę (24x38cm) wyłożoną pergaminem, owoce obtaczamy w mące, układamy na cieście. Pieczemy ok. 35 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maślanka Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować