Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę, następnie dodajemy maślankę i wszystko chwilę miksujemy. Następnie dodajemy olej, proszek do pieczenia, oraz mąkę i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę bez grudek. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam sypka kruszonka.Kruszonką posypujemy ciasto, i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Pięknie urośnie. Ciasto studzimy i gotowe.
Porady
ciasto można przygotować z dowolnymi owocami, polecam maliny, borówki czy brzoskwinie
Komentarze