1.
1. Używamy blaszki o wymiarach około 25x36
2. Ubijamy białka, dodajemy cukier, dalej ubijając, dodajemy żółtka.
3. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy.
4. Wylewamy ciasto do blaszki.
5. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 25 minut na 180 stopni.
6. Przygotowujemy masę, mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
7. Miękką margarynę ucieramy i dodajemy ostudzone mleko z cukrem i dodajmy mleko w proszku.
8. Kroimy biszkopt na dwie części.
9. Na spód biszkoptu wykładamy masę mleczną, przekładamy górną częścią ciasta.
10. Przygotowujemy polewę, w rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem.
11. Ciasto polewamy polewą.
12. Wkładamy do lodówki na 2 godziny, najlepiej na całą noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze