Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem

0 (0 ocen)

Ucierane ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej, przykryte masą owocową z dodatkiem kaszy kukurydzianej i wiórek kokosowych.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    2/3 szklanki mąki kukurydzianej
    2/3 szklanki cukru
    1/2 szklanki oleju
    1/3 szklanki maślanki
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa owocowa:
    1 kg wydrylowanych śliwek
    500 g gruszek bez gniazd nasiennych (3 większe sztuki)
    130 g rabarbaru
    1 szklanka wiórek kokosowych
    2/3 szklanki kaszy kukurydzianej
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Mus Mus owocowy Musy

Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na masę owocową śliwki zblendować. Dodać pokrojone na małe kawałki gruszki oraz rabarbar. Wsypać cukier, kaszę i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i odłożyć na co najmniej 1 godzinę.
  • Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem 2. Na ciasto jajka utrzeć z cukrem. Ucierając, dodać kolejno: olej, maślankę, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną. Ciasto przełożyć do formy (24 x 42) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem 3. Podpiec 20 min (200 st. C). Formę z ciastem wyjąć z piekarnika.
  • Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem 4. Na wierzch wyłożyć przygotowaną masę owocową.
  • Ciasto kukurydziane z owocami i kokosem 5. Piec jeszcze 30 min (200 st. C).
    Kroić po wystudzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować