Ciasto kruche z musem jabłkowo-dyniowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne ciasto o dwu smakach.

  • 60 min

Składniki:

  • mus z dyni 1/2 litra
    mus z jabłek 3/4 litra
    rodzynki 3/4 szklanki
    cukier waniliowy 1 op

    ciasto

    mąka pszenna 3 szklanki
    cukier 3/4 szklanki
    masło albo margaryna 1 kostka 250 g
    jajko 2 szt
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Mus Musy Mus jabłkowy

Ciasto kruche z musem jabłkowo-dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać pokrojoną margarynę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać i posiekać.
    Ciasto zagnieść i podzielić na dwie różne części.

    Większą częścią ciasta wylepić dno dużej blaszki a małą włożyć do zamrażalnika.

    Rodzynki sparzyć i wypłukać.
    Oba musy połączyć i doprawić cynamonem i cukrem waniliowym. Dodać rodzynki i wymieszać. Wyłożyć na przygotowane ciasto.
    Resztą ciasta zasypać wyłożony mus.
    Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować