Ciasto krówkowo-porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukier.Dodawać po jednym żółtku.Dodać przesiane mąki z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać.Wylać do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia - tylko dno,boków niczym nie smarować. Piec 50min w 180st.C. lub do suchego patyczka.Ostudzić. Zimne ciasto przekroić na 3 krążki.
2.Masa krówkowa:
Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce kajmak, miksować do połączenia się składników.Odstawić na parę minut do lodówki.
3.Wszystkie krążki nasączać herbatą, spodni i środkowy posmarować dżemem porzeczkowym i masą krówkową.Wierzchni posmarować tylko masą.Odstawić najlepiej na noc do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Komentarze