Ciasto kokosowe

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest pyszne, łatwe do zrobienia i nie wymaga pieczenia. Doskonałe do popołudniowej kawy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g herbatników maślanych
    2 opak. budyniu śmietankowego
    100 g wiórek kokosowych
    3 szkl. mleka
    3-4 łyżki cukru
    1 tabliczka 100 g białej czekolady
    100 g masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę herbatników ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. W 1 szkl. mleka rozpuścić budynie. 2 szkl. mleka przelać do garnka, wsypać wiórki, cukier, rozdrobnioną czekoladę oraz masło. Zagotować, wlać budynie, ciągle mieszając. Zagotować. Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć pozostałymi ciastkami i zostawić do ostygnięcia. Wierzch można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypać wiórkami kokosowymi .

Porady

Ciasto najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować