Ciasto jogurtowe z truskawkami

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jogurtowe z truskawkami. Śmiało zamień truskawki na inne owoce.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 szklanka mąki,

    – 3/4 szklanki cukru,

    – 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego,

    – 3 jajka,

    – 1/3 szklanki oleju,

    – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,

    – kilka kropel aromatu waniliowego,

    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

    – ulubione owoce (u mnie truskawki),

    – 2 garście płatków migdałowych.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Ciasto jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę. Dodajemy jogurt, olej, aromat i delikatnie mieszamy.

    Dosypujemy mąkę, proszek, sodę i krótko miksujemy do wymieszania składników.

    Przekładamy do blachy posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą.

    Na wierzch układamy połówki truskawek (nie dociskamy ich) i posypujemy płatkami.

    Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180°C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować