Ciasto czekoladowo -buraczane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

proste i smaczne:) poprawi humor kazdemu!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 200 g purée z ugotowanych buraków
    120 g czekolady najlepiej gorzkiej dobrej jakosci
    2 pełne szklanki mąki pszennej
    1\4 szklanki oleju kokosowego
    g3 łyżki miodu płynnego
    3 jajka
    2-3 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    gorąca woda - tak około 3\4 szklanki
    polewa czekoladowa
    lub cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto czekoladowo -buraczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Buraki umyć, ugotować ,ostudzić a nastepnie obrac i zblenderowac na purre.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z olejem kokosowym, przestudzić.
    Jajka ubic.Dodac do nich zblenderowane buraki .
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawac do masy buraczanej z jajkami. Nastepnie dodać kakao, czekoladę z olejem, miód i wszystko jeszcze raz wymieszać
    2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłozyc ciasto, wyrównać i
    - ciasto przełożyć do formy, wyrównać- piec w temp 170 s. przez 35-40 minut do tzw suchego patyczka
    upieczone ciasto ostudzić, ostudzone udekorować polewą czekoladową lub oprószyc cukrem pudrem.
    Smacznego:)

Porady

aby przygotowac polewe mozna uzyc gotowej lub podgrzac czekolade ze smietanka w rondelku.Lekko przestudzona polewa nalezy polac wierzch ciasta. blaszka o wym . 20 na 20

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Czekolada Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować