Ciasto czekoladowo -buraczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Buraki umyć, ugotować ,ostudzić a nastepnie obrac i zblenderowac na purre.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z olejem kokosowym, przestudzić.
Jajka ubic.Dodac do nich zblenderowane buraki .
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawac do masy buraczanej z jajkami. Nastepnie dodać kakao, czekoladę z olejem, miód i wszystko jeszcze raz wymieszać
2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłozyc ciasto, wyrównać i
- ciasto przełożyć do formy, wyrównać- piec w temp 170 s. przez 35-40 minut do tzw suchego patyczka
upieczone ciasto ostudzić, ostudzone udekorować polewą czekoladową lub oprószyc cukrem pudrem.
Smacznego:)
Porady
aby przygotowac polewe mozna uzyc gotowej lub podgrzac czekolade ze smietanka w rondelku.Lekko przestudzona polewa nalezy polac wierzch ciasta.
blaszka o wym . 20 na 20
Komentarze