Ciasto czekoladowe z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i szybkie ciasto czekoladowe z truskawkami lekko wilgotne idealne na każdą okazję.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki
    2,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka kefiru
    0,5 szklanki oleju
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Tabliczka czekolady mlecznej
    3 jajka
    3 łyżki kakao
    Cukier waniliowy

    Dodatkowo
    Cukier puder do posypania
    400g truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki opłucz, obierz z szypułek i zostaw na sicie.
  • 2. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, kefir oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao czekoladę pokrój w kostkę dodaj do ciasta.
  • 3. Blachę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto na wierzch ułożyć truskawki jeśli są duże przekrój na pół. Ciasto piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować