Ciasto bez pieczenia z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wykładamy folią spożywczą/aluminiową. Układamy herbatniki. Masę krówkową podgrzewamy w garnku z gorącą wodą. Następnie na środku herbatników robimy duży kleks z masy i rozprowadzamy po herbatnikach (inaczej herbatniki przyklejają się do łyżki). Przykrywamy warstwą herbatników. Przygotowujemy masę budyniową. Odlewamy 100 ml mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i masłem Mąkę, jajka i pozostałe mleko dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Tak przygotowaną masę wylewamy na herbatniki. Układamy ponownie herbatniki. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia, następnie chłodzimy w lodówce. Najlepiej przez całą noc. Po tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i nakładamy na ciasto. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego
Komentarze