Ciasto bez pieczenia

5 (197 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Ten przepis wykorzystuję na różne okazje np. przyjęcia urodzinowe.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • 8 Opakowań herbatników typu BeBe
    1 Puszka mleka skondenswanego SŁODZONEGO
    2 Budynie śmietankowe
    2 Szklanki mleka
    3-4 łyżki cukru
    0,5 litra śmietany kremówki
    2 śmietan-fixy
    2 łyżki kawy cappucino np. orzechowej
    czekolada do starcia i posypania na wierzch ciasta ( mleczna lub gorzka )
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na masę budyniową wykładamy herbatniki 1. Mleko gotujemy 2,5 godziny pilnując aby puszka była ciągle przykryta
    wodą.
    Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w 0,5
    szklanki mieszamy budyń.
    Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je z ognia, cieńkim strumieniem wlewamy
    rozmieszane budynie intensywnie mieszamy. Wstawiamy jeszcze na ogień i
    mieszając gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy.
    Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę
    cappucino, chwilę mieszamy.
    Na prostokątnej blasze układamy herbatniki na nie wykładamy karmel z
    mleka skondensowanego na to hebatniki na herbatniki masę budyniową
    ponownie herbatniki a na koniec ubitą śmietanę. Posypujemy startą
    czekoladą i wstawiamy na ok. 1 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować