Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko gotujemy 2,5 godziny pilnując aby puszka była ciągle przykryta
wodą.
Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w 0,5
szklanki mieszamy budyń.
Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je z ognia, cieńkim strumieniem wlewamy
rozmieszane budynie intensywnie mieszamy. Wstawiamy jeszcze na ogień i
mieszając gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy.
Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę
cappucino, chwilę mieszamy.
Na prostokątnej blasze układamy herbatniki na nie wykładamy karmel z
mleka skondensowanego na to hebatniki na herbatniki masę budyniową
ponownie herbatniki a na koniec ubitą śmietanę. Posypujemy startą
czekoladą i wstawiamy na ok. 1 godz do lodówki.
Komentarze